Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥΚωδικός: 978-960-569-849-2Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Andrews KevinΕκδοτικός οίκος: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49

Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ
Tιμή Καταλόγου:18.98
Έκπτωση:26%
Τελική Τιμή:14.00€

Όταν του ανατέθηκε να μελετήσει τα μεσαιωνικά κάστρα της Πελοποννήσου, ο νεαρός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Κέβιν Άντριους, βρέθηκε να ταξιδεύει στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1940, μέσα στο χάος ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Όμως το εξαιρετικό βιβλίο του δεν έχει θέμα ούτε τα κάστρα ούτε την πολιτική: είναι ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στην Ελλάδα του Εμφυλίου, που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα και δίνει πιθανώς την πρώτη, αλλά οπωσδήποτε την πιο παραστατική, αφτιασίδωτη και αξέχαστη εικόνα της ζωής στην Ελλάδα κατά τα σκληρά αυτά χρόνια.
Μέσα στις δύσκολες συνθήκες, ο Άντριους κατάφερε παρ' όλα αυτά να κερδίσει την εμπιστοσύνη ανθρώπων προσκείμενων και στις δύο πλευρές. Με το να γίνει πνευματικός αδελφός μιας φατρίας βοσκών, ή ακούγοντας την τρομακτική ιστορία του παπα-Σταύρου, του ιερέα του χωριού, ή μέσα από την απίθανη φιλία του με τον γοητευτικό και βίαιο Κωσταντή, γνώρισε όλη τη ζεστασιά, την ευαισθησία, την παραφορά αλλά και τη σκληρότητα του ελληνικού λαού, τον οποίο ζωντανεύει συναρπαστικά με τη γραφίδα του στο βιβλίο αυτό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Είναι ερωτευμένος με τη χώρα... όμως βλέπει και την άλλη πλευρά του εκτυφλωτικού της μετάλλου. Αν θέλετε την αλήθεια για την Ελλάδα, την έχετε μπροστά σας» (Louis MacNeice/Observer)
«Ένα από τα καλύτερα και πιο έντιμα βιβλία για τους σύγχρονους Έλληνες» (E.R. Dodds)
«Ένα σπουδαίο και διαχρονικό βιβλίο για την Ελλάδα» (Patrick Leigh Fermor)

Σελίδες: 350