Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ιωσηφίνα ΒοναπάρτηΚωδικός: 978-960-8202-61-0Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Wilson, Robert M.Εκδοτικός οίκος: Σύνολο - ΠερίπλουςΒιογραφία: γενικά

Ιωσηφίνα Βοναπάρτη
Tιμή Καταλόγου:17.93
Έκπτωση:33%
Τελική Τιμή:12.00€

«Είχα την τιμή να με παρουσιάσουν σε πολλές πριγκίπισσες του βασιλικού οίκου, αλλά ποτέ μου δεν είδα καμιά που να είναι η τέλεια προσωποποίηση της κομψότητας και του μεγαλείου. Από τη στάση του Ναπολέοντα κατάλαβα ότι κι εκείνος είχε την ίδια γνώμη», είπε η αριστοκράτισσα κυρία ντε Ρεμουζά μετά την τελετή στέψης της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη ως αυτοκράτειρας της Γαλλίας. Θα κατάφερνε ο Κορσικανός στρατηγός χωρίς τη διορατικότητα, αλλά και την πλούσια και ασταθή ερωτική ζωή, της σαγηνευτικής και φιλόδοξης γυναίκας του να γίνει αυτοκράτορας; Και αν το ισχυρό Βυζάντιο οφείλει μεγάλο μέρος από τη χιλιόχρονη δόξα του στην αυτοκράτειρα Θεοδώρα, γυναίκα με περιθωριακό παρελθόν, που με την διορατικότητά της καθόριζε την πολιτική του Ιουστινιανού, πολλά περισσότερα οφείλει η Γαλλία στην Ιωσηφίνα που στο πλάι του συζύγου της ένωσε το έθνος και το οδήγησε ξανά στην παλιά αυτοκρατορική του αίγλη. Με βάση την ερωτική και μη αλληλογραφία της Ιωσηφίνας με φίλους και γνωστούς τής τότε προοδευτικής γαλλικής κοινωνίας, περνούν από μπροστά μας η Γαλλική Επανάσταση, οι νέες ιδέες, τα οράματα, η λαιμητόμος, τα πολιτικά πάθη της εποχής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 290
Τίτλος πρωτότυπου: Josephine Bonaparte
Θέματα: Βιογραφία: γενικά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα