Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΕΡΕΤΡΑΚωδικός: 978-960-9431-51-4Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Werner HerbertΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKS

Tιμή Καταλόγου:28.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:25.20€

Μία προσωπική μαρτυρία από τις μάχες των γερμανικών υποβρυχίων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Η ιστορία του γερμανικού υποβρυχιακού στόλου μπορεί να αναγνωσθεί ως η ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η μάχη του Ατλαντικού ως μία από τις πιο άγριες και τις πιο σημαντικές εκστρατείες που έγιναν ποτέ από στρατηγικής απόψεως. Στο κέντρο της στάθηκε ένας νεαρός Κυβερνήτης με το όνομα Χέρμπερτ Βέρνερ.

Το βιβλίο «Σιδερένια Φέρετρα» είναι η ειλικρινής ιστορία ενός πρώην κυβερνήτη υποβρυχίου, μία διήγηση που πλέει με ταχύτητα και ικανότητα από τον Ατλαντικό έως την Μεσόγειο,από την Μάγχη έως την Βόρεια Θάλασσα. Μία προσωπική αφήγηση των εικόνων, των ήχων και της ατμόσφαιρας μέσα σε ένα υποβρύχιο, τα «Σιδερένια Φέρετρα» είναι μία σπάνια και επιδέξια καταγραφή από την οπτική γωνία των Γερμανών.

Τα απομνημονεύματα του Βέρνερ αρχίζουν με τα θριαμβευτικά έτη 1941 και 1942, όταν τα γερμανικά υποβρύχια σχεδόν στραγγάλισαν την Αγγλία – βυθίζοντας 495 πλοία, ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ μέσα σε μόλις έξι μήνες. Με καυστική τιμιότητα, ο Βέρνερ συνεχίζει, εξιστορώντας την καθημερινή ζωή εν πλω και στην ξηρά, μέχρι τα αποκαλυπτικά τελικά έτη της καταστροφής του γερμανικού στόλου. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, 28.000 από τους 39.000 άνδρες της γερμανικής δύναμης υποβρυχίων είχαν εξαφανιστεί κάτω από τα κύματα και ο Βέρνερ ήταν ένας από τους ελάχιστους κυβερνήτες που έμειναν ζωντανοί.

 

«Μία από τις πιο συναρπαστικές αφηγήσεις του πολέμου των υποβρυχίων και για την ζωή μέσα στα γερμανικά υποβρύχια… Άριστο»

Publishers Weekly

 

«Καλογραμμένο και διαχρονικό, αποτελεί κάτι πολύ πιο σημαντικό από στρατιωτικά απομνημονεύματα. Διαμηνύει την ματαιότητα του πολέμου και την παράνοια της μαζικής καταστροφής και θανάτου»

Library Journal

 

Σχετικά με τον συγγραφέα: Ναυτικός δόκιμος στα 19 κατά την έναρξη του πολέμου το 1939, ο Χέρμπερτ Α. Βέρνερ αποφοίτησε από τη Γερμανική Ναυτική Ακαδημία στο Φλένσμπουργκ, τον Απρίλιο του 1941. Ανέλαβε υπηρεσία σε υποβρύχιο ως επίκουρος Σημαιοφόρος, έπειτα ως Ύπαρχος και τέλος ως Κυβερνήτης, Ταξίδεψε στον Ατλαντικό ωκεανό, στην Μάγχη, στην Βόρεια Θάλασσα, στην Βαλτική, στη θάλασσα της Νορβηγίας, στην Μεσόγειο, ενώ τοποθέτησε νάρκες στον κόλπο Τσέσαπικ, εμπρός από την αμερικανική ναυτική βάση στο Νόρφολκ, το καλοκαίρι του 1943. Αφού επέζησε από τον πόλεμο και από την αιχμαλωσία στα χέρια Βρεταννών, Αμερικανών και Γάλλων, πήγε στις ΗΠΑ το 1957 και έγινε Αμερικανός πολίτης.

Σελίδες: 602