Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι πλατωνικοί όροι του Σπευσίππου. Λεξικόν εννοιών της πλατωνικής φιλοσοφίαςΚωδικός: 978-960-85577-9-6Έτος έκδοσης: 2003Εκδοτικός οίκος: ΗλιοδρόμιονΕλλάδα, Φιλοσοφία, Δυτική φιλοσοφία : Αρχαία, μέχρι 500 μΧ

Οι πλατωνικοί όροι του Σπευσίππου. Λεξικόν εννοιών της πλατωνικής φιλοσοφίας
Tιμή Καταλόγου:26.52
Έκπτωση:43%
Τελική Τιμή:15.00€

Πρώτη λεξικογραφημένη έκδοση των «Όρων» του Σπευσίππου, μαθητού και διαδόχου του Πλάτωνος στην Ακαδημεία. Οι «Όροι» είναι η αρχαιότερη συλλογή φιλοσοφικών - επιστημονικών όρων που διασώθηκε μέχρις εμάς (4ου αι. π.Χ.). Η παρούσα έκδοση συμπληρώνεται με νέους όρους και τεκμηριώνεται με αναλυτικές αναφορές σε όλα τα Έργα του Πλάτωνος. Ο φιλόσοφος Σπεύσιππος είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους ορισμούς, δηλαδή, με τις ομοιότητες και διαφορές των πραγμάτων, η συστηματική και βαθειά παρατήρηση των οποίων γεννά κατ` ουσίαν τον ορισμό. Οι διδόμενοι ορισμοί των εννοιών είναι σαφείς, ευσύνοπτοι, λακωνικοί, και βασίζονται στο σύνολο της Πλατωνικής Βίβλου (Corpus Platonicum). Ένα μοναδικό εργαλείο σκέψεως - πνευματικό εφόδιο στον Δρόμο της Φιλοσοφικής Αναζήτησης και στην Ατραπό της Μαθητείας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 272
Θέματα: Ελλάδα, Φιλοσοφία, Δυτική φιλοσοφία : Αρχαία , μέχρι 500 μΧ
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα, Ελληνική, Αρχαία