Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ζώντας με την ελπίδα και την ιστορίαΚωδικός: 978-960-03-3818-8Έτος έκδοσης: 2004Συγγραφέας: Gordimer, Nadine, 1923-Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΑφρική, Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική, Ιστορία της Αφρικής, Πολιτική και κυβέρνηση

Ζώντας με την ελπίδα και την ιστορία
Tιμή Καταλόγου:23.32
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:8.20€

Το `Ζώντας με την ελπίδα και την Ιστορία` είναι μια συλλογή δοκιμίων στην οποία η Ναντίν Γκόρντιμερ (Βραβείο Λογοτεχνίας 1991) βρίσκει τον τρόπο να εμβαθύνει στα θέματα που τροφοδότησαν τη λογοτεχνική της φαρέτρα και την πλούσια εργογραφία της. Υπερασπιζόμενη την καλλιτεχνική δημιουργία στον αγώνα της κατά της αδικίας, η Γκόρντιμερ μας δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούμε μαζί της γύρω από την έννοια της λογοτεχνίας, το ρόλο της γυναίκας, τη βασανιστική πορεία της Νότιας Αφρικής τα τελευταία σαράντα χρόνια αλλά και τις μεγάλες στιγμές που χαρακτήρισαν την παγκόσμια ιστορία της τελευταίας χιλιετίας. Ταυτόχρονα η Γκόρντιμερ μας χαρίζει τη μοναδική γεύση των συναντήσεών της με μερικούς από τους σημαντικότερους συγγραφείς του καιρού μας (από τον Τζόζεφ Ροθ στον Ναγκίμπ Μαχφούζ και από τον Γκίντερ Γκρας στον Κενζαμπούρο Όε). Κάθε φράση, κάθε κείμενο αυτής της συλλογής διαπερνάει μια αίσθηση ελπίδας για το μέλλον του κόσμου και της λογοτεχνίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 294
Τίτλος πρωτότυπου: Living in Hope and History
Θέματα: Αφρική, Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική, Ιστορία της Αφρικής, Πολιτική και κυβέρνηση
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα